• Śniadania
  • Przystawki
  • Sałatki
  • Zupy
  • Dania obiadowe
  • Desery


 ZESTAW ŚNIADANIOWY - wędliny, sery, marynaty, warzywa, masło, dżem, miód, pieczywo; na gorąco: parówki lub jajecznica

 Parówki lub jajecznica na gorąco, masło, pieczywo

 Twarożek, miód, konfitura, pieczywo

 Tatar wołowy z dodatkami

 Tatar ze śledzia z marynatami (pieczarki,ogórek,czerwona cebula, jajko gotowane)

 Swojski pasztet z grzybkami i konfiturą z żurawiny

 Sałatka grecka ( ogórek, pomidor, cebula czerwona, papryka, sałata lodowa, oliwki, ser feta )

 Sałatka z wędzonym łososiem ( mix sałat, łosoś wędzony, ser rolada ustrzycka, kapary, oliwki czarne, sos miodowo-musztardowy )

 Sałatka z kurczakiem w tortilli ( sałata lodowa, grillowany kurczak,pomidorki koktajlowe, ogórek, rzodkiewka,sos tzatziki )

 Rosół z domowym makaronem

 Soljanka- gęsta, kwaśno- pikantna zupa ukraińska

 Flaczki wołowe po zamojsku

 Żurek na zakwasie| jajko| kiełbasa| biały ser

 Zupa gulaszowa


 ZUPA WEGETARIAŃSKA: Krem warzywny z groszkiem ptysiowym

 Zraz wołowy w sosie własnym| kluski śląskie| sałatka z buraczków

 Kotlet schabowy| ziemniaki z koperkiem| bukiet surówek

 Skwiercząca patelnia mięs|ogórek kiszony|pieczywo

 Pierś z kurczaka| sos serowo-brokułowy| ziemniaki opiekane|mix sałat

 Pieczona noga kaczki| sos żurawinowy| kopytka ziołowe| surówka słodko-kwaśna

 Golonka wieprzowa podawana na patelni| chrzan| musztarda| ziemniaki opiekane

 Żeberka barbecue| opiekane ziemniaki| colesław

 Placek po zbójnicku| surówka słodko-kwaśna

 Pierogi ruskie| po zamojsku| z kapustą i grzybami (gotowane lub smażone)

 Piróg biłgorajski podawany na ciepło| zsiadłe mleko

 Placki z cukinii| wędzony łosoś| sos tzatziki

 Pstrąg pieczony| ziemniaki z koperkiem| sałatka ze świeżych warzyw

 Filet z dorsza|sos chrzanowy|frytki|marchewka z jabłkiem

 Pieczony udziec z jelenia| sos pieprzowy|kasza gryczana|ogórek kiszony


 DANIE WEGETARIAŃSKIE: Kotlety z ciecierzycy| sos czosnkowy | frytki | sałatka wiosenna

 Puchar lodowy z owocami po brzegi

 Ciasto domowe

 Jabłko pieczone z żurawiną i gałką lodów